Informace o odkazu
Popis odkazu
Matcha Tea kapsle Doplněk stravy 30kapslí složení v 1 kapsli zelený čaj matcha 360mg,želatina doporučené dávkování 1 kapsle před jídlem zapít dostatečným množstvím tekutiny Pouze elitní japonští farmáři znají know-how na výrobu čajeVýroba tohoto matcha čaje je bezpochyby jednou s nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Matcha roste pouze na zastíněných polích. Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Speciální stínící technika zabrání až 90% slunečního světla. Rostlina, která je v té chvíli téměř v úplné tmě kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. To činí listy čaje matcha bohatší na aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Kvalitní Matchu poznáte nejen podle sytě zelené barvy, ale také podle nasládlé a jemné chuti.Sběr čaje matcha probíhá na začátku května. I v této době jsou listy matcha, které se na Matchu používají trhány výhradně ručně. Ihned po sběru jsou listy matcha přenesené do továrny - Aracha. Zde začíná dlouhá cesta přeměny surových listů na absolutně jemný prášek čaje matcha.Nejdříve listy matcha projdou horkou parou. Horká pára zabrání fermentaci, udrží listy matcha čerstvé a zajistí, aby veškeré živiny v čaji matcha zůstaly. Poté se listy matcha umístí do obrovské roury, která listy matcha vysouší při teplotě 180°C. Když listy matcha projdou touto fází, tak se jejich hmotnost sníží téměř na pětinu. V této fázi se tento čaj nazývá „Aracha“, což se dá volně přeložit jako surový čaj.Další fází je selekce čaje Aracha. Listy přicházejí v různé kvalitě a právě proto je potřebná kategorizace. Odborníci posuzují barvu, kvalitu a chuť čaje.Finální čaj matcha je směsí různých odrůd a ústí do konzistentní kvality po celý rok. Na závěr probíhá proces odstranění stopek, větviček a dalších nechtěných částí tak, aby výsledným produktem byla ta nejjemnější a nejčistší dužina z čajové rostliny. Ta je následně rozkrájená na stejné kusy a vzniká čaj „Tencha“.Míchání rozdílných tříd čajových listů je jedním z nejdůležitějších procesů pro zajištění prvotřídní kvality čajů. Výroba čajové směsi je nevyhnutelná pro dosažení rozdílných kvalit čaje Matcha. Existuje více jak 10 různých tříd kvality, které se od sebe odlišují jednak v barvě, chuti a vůni. Matchu nejvyšší kvality lze rozpoznat díky uklidňující zelené barvě a vůni, která by měla být jemná a zároveň sladká. Aby byla směs perfektní, tak je zapotřebí posouzení opravdového mistra, který se řídí dle přísných kritérií. Posledním krokem ve výrobě čaje matcha je mletí, které probíhá v naprosto hygienických prostorách továrny za pomoci žulových mlýnů. Ty čaj Tencha rozemelou na naprosto jemný prášek a tím vzniká Matcha. Velikost jednoho zrníčka je 5-10 mikronů, přičemž jeden mikron je miliontina metru. Je to tak jemné, že se prášek čaje matcha doslova rozpouští v ústech.Jeden žulový mlýn semele pouze 30-40 gramů čaje matcha za hodinu a i v 21. století pouze tato technika zaručí, že si čaj matcha po čas výroby zachová svou ojedinělou chuť, barvu a aroma.
Geografie
K této stránce nejsou k dispozici geografické informace.
Další údaje
Autor: | NetDirect s.r.o. |
Copyright: | (c) 2004-2011 NetDirect s.r.o., All rights... |
V čem byl web vytvořen: | (není k dispozici) |
Verze HTML: | HTML 4.01 Transitional |
RSS feed: | (není k dispozici) |
Pro starší odkazy se nemusejí informace zobrazovat, přestože je stránka obsahuje.